Rosett jakke uten krage

For de som har fulgt med på strikkeblogger lenger enn meg er nok denne jakken velkjent. Har skjønt såpass at denne var populær å strikke en periode, etter noen geniale strikkere fant ut at den var veldig fin uten 90-talls (eller 2000-talls?) pynten og kragen på.

Sånn egentlig, så er ikke jeg den største rille-strikk entusiasten, men syns de diagonale strekene gjorde sitt. Og så praktisk da, å bare kunne strikke frem og tilbake uten å måtte strikke utallige omganger med vrang. Passer fint når en liker å prate eller se på tv til strikkingen.
Jeg vil tro at denne oppskriften også passer bra til de som ikke har strikket så mye tidligere 🙂

Oppskriften er fra Dale garn, og er lagt ut som pdf på denne linken her hvis noen vil prøve. Og hvis noen vil se den i flere farger så aner det meg at Monstermønster liker dette mønsteret godt, hun har nemlig mange varianter liggende ute på bloggen sin – bli inspirert her.

Som du ser har den ikke fått knapper enda, det får vente til jeg vet hvem mottakeren er. Selv har jeg funnet noen jeg liker godt, de er skarp grønn med hvite prikker. Men vil tro, kanskje, at en del liker det mer nøytralt.
Strikket i Gjesdal sitt babyull, offwhite, i str 3 mnd.

2014-05 strikkeprosjekter-4 2014-05 strikkeprosjekter-5 2014-05 strikkeprosjekter-6

Reklame

5 kommentarer om “Rosett jakke uten krage

  1. Så fin den ble, har stått på listen her lenge men aldri nådd toppen, rart siden den er så fin! Hvor mye garn brukte du til den denne størrelsen?

    • Husker egentlig ikke, men den veier 99 gram hvertfall. Så kanskje to nøster og litt til da, det kommer jo an på om vekten på dem var riktige…

  2. Nydelig i hvitt! Og ja, jeg er stor fan av mønsteret. Og for å skryte skikkelig, jeg mener å ha startet trenden med å strikke den krageløs da jeg strikket den til frøkna mi i 2009.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s